Cum să faci gătitul în aer liber mai ușor
Când vine vorba de echipamente de gătit, există pe piață un număr tot mai mare de gadgeturi care vă pot face șederea pe creste mai ușoară din toate punctele de vedere. Uneori, magia stă în noul material, alteori în designul inovator al piesei de echipament.
Un vas de gătit este întotdeauna baza echipamentului
Clasicele din aluminiu sunt inutil de grele, titanul nu conduce căldura în mod ideal și încetinește gătitul. Compromisul ideal în acest caz este o încrucișare între cele două materiale, cum ar fi ceainicul Litech Trek Kettle de la Primus. Titanul reprezintă interiorul oalei, în rest, materialul de bază este aluminiu anodizat. Rezultatul este o masă ușoară, dar gătită rapid.
Un aragaz de exterior pentru drum și munte
Când vine vorba de aragazuri, încercăm întotdeauna să găsim un echilibru între greutate, performanță și stabilitate: nu orice aragaz de exterior poate suporta vase mai mari. Un compromis rezonabil, în ceea ce privește toate criteriile și un preț rezonabil pe deasupra, este aragazul Express Stove cu trei pachete.
Acesta fierbe un litru de apă în patru minute, susține fără probleme un esky de doi litri și jumătate și, cel mai important, cântărește doar optzeci și două de grame. Construcția robustă este, de asemenea, destul de durabilă, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la îndoirea treptată a tăvilor care formează un cuib pentru a așeza esky-ul.
Ceai fierbinte în orice condiții
Un gadget excelent pentru gătit în condiții nefavorabile, mai ales iarna, sunt cănile cu pereți dubli, care păstrează mâncarea sau lichidele calde mult mai mult timp decât o conservă emailată obișnuită. Doar pentru o singură porție de terci la micul dejun sau pentru o porție de ceai care se răcește încet, cana din oțel inoxidabil 4 Season Mug este ideală.
Atunci când temperaturile zboară spre minus douăzeci, fulgii zboară aproape orizontal și tot ce este fierbinte se răcește într-un ritm expres, aceasta va păstra ceaiul salutar sau mâncarea pregătită ca o pătură protectoare.
Ați auzit de gătitul în termos?
Cei care pornesc în drumeții lungi de iarnă vor aprecia și ei beneficiile gătitului în termos. Este o chestiune simplă. Dimineața, înainte de a porni din tabără, este suficient să turnați apă fierbinte din zăpada topită peste orez cu condimente, legume deshidratate și carne uscată, de exemplu, și să închideți bine. În câteva ore, toate ingredientele vor absorbi cu plăcere lichidul cald, se vor înmuia, iar rezultatul este un risotto excelent pentru prânz.
Diferite mâini de supe, de exemplu, pot fi pregătite în mod similar și ar dura mai mult timp pentru a fi gătite în esky decât permit rezervele de combustibil și vremea sălbatică. Termosurile cu o deschidere superioară mai largă sunt deosebit de utile pentru acest lucru, dar poate fi folosit cu ușurință și un termos convențional mai îngust, mai ales dacă are o formă conică.
Sunteți aproape echipat pentru drumeție și pe cale să experimentați neprevăzutul. Acum mai ai nevoie doar de câteva sfaturi și idei de gătit, de cumpărat ingrediente, de împachetat totul în rucsac și ești gata de plecare:)


